Sosyal Hizmetin olarak düzenli güncellediğimiz SSL sertifikamız ile size sizlere sürekli bir güvenli alışveriş tecrübesi sunmaktayız.
İnternet tarayıcıları ve mobil işletim sistemleri belli periyotlar içinde farklı güncellemeler yayınlamaktadırlar. Online alışverişlerinize devam edebilmeniz için kullandığınız tarayıcı sürümlerinin güncel versiyonları bulunmalıdır.
Tarayıcınızın en az olması gereken versiyonları ve indirme linkleri şöyledir;
Google Chrome: 48 ve üzeri versiyon
Google Chrome güncelleme adresi: google.com/intl/tr/chrome/
Mozilla Firefox: 44 ve üzeri versiyon
Mozilla Freefox güncelleme adresi: mozilla.org/tr/
Internet Explorer: 11 ve üzeri versiyon
Internet Explorer güncelleme adresi: microsoft.com/tr-tr/help/17621/internet-explorer-downloads
Safari: 5.02 ve üzeri versiyon
safari güncelleme adresi: apple.com/tr
Opera: 35 ve üzeri versiyon
Opera güncelleme adresi: opera.com/tr/download
Maxthon: 5.02 ve üzeri versiyon
Maxthon güncelleme adresi: maxthon.com/mx5/
Yandex: 16.3 ve üzeri versiyon
Yandex güncelleme adresi: yandex.com.tr
İnternet Explorer 11 versiyonu kullanmanıza rağmen problem oluşuyorsa: Ayarlar+Uyumluluk Görünümü Ayarları menüsünü takip ederek, ‘İnternet Sitelerini uyumluluk Görünümünde Göster’ seçeceğinin işaretli olmadığına dikkat ediniz.
Mobil işletim sisteminiz İOS ise; 4 ve altı , ANDROİD ise: 4.1 ve altı sürümlerde alışveriş imkanı sunmamaktadır. Güvenli alışverişe devam edebilmek için mobil işletim sisteminizin güncel olduğunu denetlemeniz gerekmektedir.
İnternetten Güvenli Alışveriş İçin;
Güvenliğinden emin olmadığınız e-ticaret sitelerinden ve kullanıcı sayfalarından alışveriş yapmayınız.
Alışveriş yaptığınız sitenin şartlarını okuyun. Size uygun iade, iptal, değişim şartları sunup sunmadıklarına, KDV, kargo bedelinin dahil olup olmadığına dikkat edin. İnternet alışverişinizin toplam tutarını inceleyerek, olası anlaşmazlıkları önleyin.
Kullandığınız banka ve kredi kartları ile ilgili bir sorun yaşanmasına karşı, bankacılık sisteminde güncel telefon ve e-posta bilgilerinizin olduğuna dikkat edin.
Yaptığınız alışverişlerin kaydını tutup, bu kayıtlarla ilgili mailleri saklayın.
Alışveriş yaptığınız yerin telefon, adres, e-posta ve adının açıkça yazdığından emin olun. İletişim bilgilerini açıkça vermeyen sitelere temkinli yaklaşın.
Alışveriş yaptığınız bilgisayar, tablet veya mobil için güncel antivirüs programları kullanın.
Belirlediğiniz şifrelerin güvenli kombinasyonlardan oluştuğuna emin olun. Harf, rakam ve işaretlerle güçlü şifreler oluşturun. Oluşturduğunuz şifreleri belli aralıklarla değiştirin.
Sanal kart ve kredi kartı kullanın. Bilgisayarınız ne kadar güvenli olura olsun, aktif kullandığınız kart bilgilerini vermek istemiyorsanız, sanal kart işinizi görecektir. Kredi kartı ise, tasarruf ve ya vadesiz tuttuğunuz paranızı kapsamadığı için daha güvenli olabilmektedir.
İnternette Güvenli Alışveriş İçin Bunlar Yapılmamalı
Kamuya açık herkesin kullanabildiği internet ağlarından alışveriş yapmayın. Bütün internet bağlantıları, çevrimiçi ödemeler için yeterli güvenlikte değildir. Bundan dolayı AVM ve meydanlarda da yer alan herkese açık wi-fi bağlantıları güvenli bir ödeme yöntemi değildir.
Kendi cihazınızla alışveriş yapın. Cihazınızın davranışını bildiğiniz için tuhaflıkları anlamanız daha kolaydır. Bundan dolayı alışveriş yaparken gerek mobil telefon, gerek tablet gerekse de bilgisayarınızı kullanın. Toplu kullanım sunan yerlerdeki cihazlardan finansal işlem yapmayın.
Yabancı bir USB vb. araçları bilgisayarınızda mümkünse kullanmayın.
Sosyal medya hesaplarınıza veya e-postanıza gelen tanımadığınız mesajları açmayın ve içeriğindeki linklere tıklamayın.
Şifrenizi herhangi bir ortamda kaydetmeyin ve kimse ile paylaşmayın.
Herhangi bir e-posta ve SMS sizi kart bilgilerinizi girmeye yönlendiriyorsa güvenmeyin.
Banka ve kredi kartı bilgileriniz, sitelerdeki kullanıcı şifrelerinizi, SMS güvenlik kodlarını kimse ile paylaşmayın.
İnternette Güvenli Alışveriş İçin Bunlara Dikkat
Bir uygulama indirmeden önce, o uygulama ile ilgili internet yorumlarını okuyup, kişisel deneyimler hakkında bilgi sahibi olun.
Adres çubuğunu daima kontrol edin. Ne kadar güvenli bulursanız bulun, alışveriş yaptığınız sitede güvenliği elden bırakmayın. Alışveriş yaptığınız sitenin ödeme adımında linki ‘HTTP’den ‘HTTPS’ye dönüşüp dönüşmediğine dikkat edin.
Günümüzde sıkça yaşanan dolandırıcılık yöntemlerinden biri de çağrı merkezi adına siz arayıp, kart bilgileriniz istenmektedir. Bu aramalara karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.
Sahte indirim günleri ve kampanyalara dikkat edin. Veri hırsızlığının en fazla yaşandığı dönemler indirimli kampanya dönemleridir. Bu yoğunluğu fırsat bilen hırsızlar sahte kampanyalar yaratmaktadır. Size gerçek gelmeyecek kadar iyi teklifler sunarlar. Bu teklif linkleri ile kritik banka bilgilerini toplarlar. Kampanya dönemleri özellikle daha dikkatli olmak gerekmektedir.
İndirdiğiniz uygulamaların Apple Store, Google Play gibi resmi mağazalardan indirdiğinize emin olun.
Kendini kolluk gücü, bankacı, hakim, sigortacı vb. gibi tanıtıp çeşitli bilgilerinizi isteyenlere karşı dikkatli olun. Bu dolandırıcılık yönteminde, kurumsal numaralara benzer numaralar kullanılmaktadır.
Alışverişten sonra ekstrenizi iyi kontrol edin. Özellikle normal alışveriş rutininin üstüne çıkıldığı dönemlerde bu kontroller ihmal edilmemelidir.
Ödeme sayfasında, kart bilgileri girerken sanal klavye kullanımına özen gösterilmelidir.
Sosyal Hizmetin Olarak Güvenli Alışveriş İçin Nasıl Önlemler Alıyoruz?
Ödeme ve Kredi Kartı Güvenliği
Yaptığınız alışverişlerde sosyalhizmetin.com kart bilgilerinizi kaydetmemekte ve 3 kişilerle paylaşmamaktadır.
Gelişmiş bir teknoloji ile kredi kartı bilgilerinizin güvenliği sağlanmakta ve alışveriş yaptığınız her sayfada bu güvenliği gösteren güvenlik anahtarı imzası bulunmaktadır.
GarantiPay, MasterPass, BKM Expres gibi uygulamaların yanı sıra kredi kartı, bankamatik ve sanal kart ile ödemenizi hızlı ve güvenlik içinde yapmanız sağlanmaktadır.
Alışverişlerinizde bankaların güvenli ödeme altyapısı için kullandığı ‘3D Secure ‘sistemini kullanmanıza imkan sunmaktadır. Bu sistem sayesinde, bankanızdan onay şifresi alıp, bu şifreyi girdikten sonra ödemenizi gerçekleştirirsiniz. 3D Secure ile kartın ikinci bir kişi tarafından kullanılmasını engellemiş olursunuz.
SSL protokolü ile kart sahibi, site ve banka arasındaki veri akışının şifrelenerek aktarılmasını sağlanmaktadır.
sosyalhizmetin.com hiç bir sebeple mail aracılığıyla sizden şifre ve kart bilgilerinizi istemez.
İnternet Alışverişinde Sahteciliğe Karşı Önlemler
sosyalhizmetin.com güvenliğinizi yazılımımızda almaya başlayarak, onlarca sahtecilik kontrol filtresi uygulayıp güvenliği garanti ediyor. Bu filtreler ile hem sizi hem de siteyi her türlü sanal sahteciliğe karşı korumaya alıyor.
sosyalhizmetin.com, Uygulanan sahtecilik kontrol filtreleri yanı sıra, bu filtreleri kontrol eden özel birim ile ödemelerinizin güvenliğini tekrar kontrol ediyor. Oluşabilecek mağduriyetlerde giderilmekte, şüpheli bir durumda kullanıcı aranarak güvenlik kontrolünden geçirilmektedir.
Güvenlik protokoller dahilinde, BT uzmanlarınca güvenlik duvarı ayarlamaları yapılmakta, iç ve dış sistem arasındaki trafik izlenerek, yetkilendirilmemiş kullanımlar engellenmektedir.
Destek Hizmeti
sosyalhizmetin.com yaptığı sistem ayarlamalarıyla, sizin güvenli şifre seçimi yapmanızı sağlamaktadır.
Alışveriş kolaylığı ve sistem güvenliği adına oluşturulan çağrı merkezi ile 7/24 danışma desteği sunarak, bütün sorularınızı cevaplamaktadır.
Maksimum Koruma
sosyalhizmetin.com sitesinde, bankaların da kullandığı en yüksek şifreleme yöntemi kullanmaktadır. Bu yöntem için RSA sertifikası kullanıp, 2048 anahtar boyutu ile SHA256 ile kriptolamayı sunmaktadır. SSL bağlantısını ise TLS V1.2 ile sağlamaktadır.
PCI DSS kredi kartının bütün süreçlerinde uyulması gereken güvenlik kurallarını ifade etmektedir. PCI adı verilen bu konsey, kuralları geliştirip yayınlamaktadır. Bu konseyde, MasterCard, Visa, WorldWide gibi dünyaca ünlü marka üyelerde yer almaktadır.
Sosyal Hizmetin, kart bilgilerinizi güvenle işleyen, ileten bir sisteme sahip olmasına rağmen, müşterileri güvenliği ve marka imajı açısından PCI-DSS sertifikası alarak hizmetlerimize devam etmektedir.
Bütün bunlara rağmen yılda dört defa geniş kapsamlı tarama testleri uygulayarak, bu test sonuçlarını çalışılan bankalara ve PCI’ya rapor edilmektedir..
Bu periyodik taramaların yanı sıra, Veri Güvenliği ekibi rastgele tarihlerde geniş ölçekli zafiyet taramaları gerçekleştirmektedir.